Nedelja, 05.11.2000.

16:03

SOLANA CESTITAO SVILANOVICU I LABUSU

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbedosnu politiku Havijer Solana u nedelju je cestitao sefu jugoslovenske diplomatije Goranu Svilanovicu i potpredsedniku Savezne vlade Miroljubu Labusu na postavljanju na te duznosti u novoformiranoj vladi SR Jugoslavije, javlja Beta.

U poruci Svilanovicu, Solana je izrazio svoje licne cestitke na njegovom postavljanju za ministra spoljnih poslova, kao i podrsku zemalja EU u daljem radu. "Posle godina izolacije, Vasa zemlja se odlucno krece ka svome mestu medju slobodnim narodima Evrope i ka redefinisanju odnosa sa svojim susedima i medjunarodnom zajednicom", kaze se u poruci. Solana ocenjuje da postavljanje Svilanovica na taj polozaj predstavlja "novu prekretnicu na tom putu" integracije SRJ u svetske tokove. "Imate punu podrsku Vasih partnera u Evropi. Nas zadatak je zajednicki: ponovo izgraditi mir i prosperitet u delu Evrope koji dugo nije znao za to", rekao je Solana.

U poruci Labusu, Solana izrazava svoje najtoplije cestitke i izrazava zelju zemalja EU za saradnjom "u obnavljanju razvoja privrede Srbije i prosperiteta njenog naroda". "Preuzimate odgovornosti u istorijskom trenutku kako za SRJ tako i za region. Vi ste u jedinstvenom polozaju da shvatite skalu izazova koji leze pred Vama", ocenjuje se u poruci. "Zelim da Vas uverim da mozete racunati na podrsku vasih partnera u Evropskoj uniji", rekao je u poruci Solana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: