Četvrtak, 04.01.2001.

17:41

VLADA CE FINANSIJSKI POMOCI TANJUGU

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jugoslovenska Vlada u cetvrtak je obecala finansijsku pomoc drzavnoj agenciji TANJUG za poboljsanje materijalnog polozaja zaposlenih, koji su sa svoje strane istakli da nece biti najavljenog strajka. Jugoslovenski ministar informisanja Slobodan Orlic je posle sastanka sa privremenim rukovodstvom i predstavnicima sindikata TANJUG-a izjavio novinarima da ce Vlada dopunskim injekcijama i rebalansom budzeta finansijski pomoci ovoj drzavnoj kuci. Napominjuci da je prosecna plata u TANJUG-u 2500 hiljada dinara, Orlic je najavio povecanje plata sto odsto, kao i obezbedjivanje novca za dopisnike iz inostranstva, koji zbog dugovanja u inostranstvu ne mogu da se vrate u Jugoslaviji. "Vlada ce obezbediti januarske plate, a vec u februaru ce pokusati da stabilizuje agenciju dodatnim finansijskim sredstvima", istakao je Orlic i dodao da Vlada podrzava zahteve zaposlenih o imenovanju rukovodstva i poboljsanju njihovog materijalnog polozaja. Kako prenosi SRNA, Orlic je rekao da je iz budzeta za ovu godinu za TANJUG izdvojeno 30 miliona dinara, koliko je upravo i dug agencije. On je najavio da ce biti formirana radna grupa, koja ce utvrditi kompletno stanje kuce i dodao da ce se raditi na realiciji Vlada - radnici TANJUG-a. "Nismo dosli zato sto smo uplaseni najavljenim strajkom, ali je cudno da se sada trazi strajk, kada se zna od kada datira kriza u TANJUG-u i koliko je JUL-ovskih i ministara bivseg rezima proslo kroz ovu kucu. Kamo srece da je tada bilo strajka", rekao je Orlic.

V.d. glavnog urednika TANJUG-a Dusan Dakovic rekao je da je dogovoren nacin resenja situacije i istakao da nece biti strajka. "Sindikat "Nezavisnost" i Jedinstveni sindikat postigli su dogovor da nece biti strajka, nego treba ispuniti danasnji dogovor", dodao je Dakovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: