Sreda, 03.01.2001.

14:36

PREGLED STAMPE

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi brojevi svih dnevnih novina u novom milenijumu donose reportaze o proslavi dolaska novog milenijuma kod nas i u svetu. Pored tekstova u kojima se opisuje kako su se u nedelju uvece provodili ljudi kod nas i u svetu, u "Glasu javnosti" objavljen je i intervju s Bozidarom Djelicem, buducim ministrom finansija u Vladi Srbije. "Glas" je preneo i predvidjanja Artura Klarka za 21. vek, kao i listu deset seks-simbola koji su obelezili 20. vek. "Danas" prenosi intervju koji je guverner NBJ Mladjan Dinkic dao ljubljanskom "Delu", a iz ovog lista mozete procitati i biografiju novog trenera Kosarkaskog kluba Buducnost Bogdana Tanjevica. "Politika" prenosi predvidjanja CIA-e da ce 2015. svetom gospodariti kriminalne organizacije.

U pregledu strane stampe prenosimo delove tekstova iz Independenta o verovatnom krahu Klintonovih napora da se postigne mirovni sporazum na Bliskom istoku, a iz Guardiana o otvaranju prve putnicke i trgovacke pomorske linije izmedju Kine i Tajvana posle 50 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: