Petak, 03.11.2000.

21:15

SIK ZA IZBORE POTROSILA 331 MILION DINARA

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Saveznoj izbornoj komisiji je za sprovodjenje septembarskih izbora iz saveznog budzeta isplaceno 331 milion dinara, prenosi Beta. Medju dokumentima koji su u petak podeljeni poslanicima i novinarima u Saveznoj skupstini nalazi se izvestaj SIK-a o izborima za poslanike oba skupstinska veca i predsednika SRJ, kao i izvestaj o boravku stranih posmatraca izbora. Ukupni troskovi SIK-a iznose preko 283 miliona, a preostalih 47 miliona jos se nalaze na racunu komisije. Prema izvestaju Komisije, "ostalo je da se jos nadoknade troskovi u iznosu od preko 23 miliona" dinara. U izvestaju nije navedeno za sta je taj novac utrosen.

SIK je istakla da je u demonstracijama 5. oktobra u Saveznoj skupstini "unisten ili nestao dobar deo dokumentacije koji je SIK, u skladu sa izbornim zakonima, u obavezi da cuva u svom sedistu cetiri godine od dana odrzavanja izbora".

Radna grupa SIK-a koja se bavila boravkom 212 stranih posmatraca u SRJ od 20. do 27. septembra, organizovala je, pored posete vise stotina birackih mesta, cak 134 prijema i razgovora sa jugoslovenskim zvanicnicima, predstavnicima stranaka i medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: