Sreda, 01.11.2000.

17:36

DJINDJIC: RADE MARKOVIC PODNEO OSTAVKU KOSTUNICI

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedan od lidera Demokratske opozicije Srbije Zoran Djindjic u sredu je izjavio da je sef Resora drzavne bezbednosti Srbije Rade Markovic jos pre 10 dana predao ostavku jugoslovenskom predsedniku Vojislavu Kostunici sto je bila "cista manipulacija". "Sef Sluzbe drzavne bezbednosti po zakonima i Ustavu nema nikakve veze sa funkcijom predsednika SRJ. On je odgovoran republickoj vladi, a ne saveznom predsedniku. Sama cinjenica da on ne zna, ili se pravi da ne zna, kojoj hijerarhiji pripada - dovoljan je razlog za njegovu smenu", rekao je Djindjic agenciji Beta. On je napomenuo da Rade Markovic "ne moze da bira hijerarhiju kojoj ce pripadati", vec da je to "propisano zakonom", kao i da se "tacno zna kome on treba da polozi ostavku".

Djindjic je rekao da je stav DOS-a "apsolutno jedinstven kada je rec o neophodnosti smene Radeta Markovica". "Prelazna Vlada Srbije nece funkcionisati dok Markovic ne ode sa funkcije. Ne bude li on otisao, mi cemo povuci nase ministre iz republicke vlade i tada ce socijalisti poneti svu odgovornost za naredne dogadjaje", istakao je Djindjic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: