Četvrtak, 02.11.2000.

16:19

TRAJKOVIC O RAZGOVORU SA KUSNEROM

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Koordinator DOS-a za Kosovo Momcilo Trajkovic zahtevao je u razgovoru sa sefom UNMIK-a Bernarom Kusnerom, da se pre odrzavanja lokalnih izbora za Srbe u pokrajini obezbede garancije da oni u lokalnim skupstinama ne budu preglasavani glasovima Albanaca. Trajkovic je u izjavi za Radio B-92 rekao da je jos jedan od zahteva organizovanje opstina za Srbe u regionima oko Pristine i Gnjilana.

"Prihvaceno je da se organizuju lokalni izbori u srpskim opstinama kao sto su Leposavic, Strpce, Zvecan, Novo Brdo, a ostavili smo da nastavimo razgovor o srpskim enklavama, posle nedelje. Mi smo insistirali da se stvore bezbednosni uslovi - da se ostvari proces povratka naseg naroda Kosovu i Metohiji, ali jos jedno pitanje dodatnih uslova koje smo postavili je bilo obezbedjivanje instrumenata zastite od albanske majorizacije. Svi relevantni srpski politicki faktori na Kosovu i Metohiji bi trebalo da prestanu da rade na biranju predstavnika, vec moramo da se okupimo oko pruzanja odgovora na pitanje kako zadrzati ove enklave, kako ne dozvoliti da srpski predstavnici daju legitimitet lokalnoj albanskoj vlasti", kaze Trajkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: