Sreda, 01.11.2000.

13:07

PREDAT NOVI PREDLOG ZA DOPUNU ISTRAGE O UBISTVU CURUVIJE

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Beogradski advokat Gradimir Nalic podneo je Okruznom javnom tuzilastvu novi predlog za dopunu istrage o ubistvu vlasnika "Dnevnog telegrafa" i "Evropljanina" Slavka Curuvije, saopstio je u sredu brat ubijenog Jovo Curuvija, a prenosi Beta. Nalic je prvi put 7. marta podneo zahtev za dopunu istrage u kojem se zahtevalo saslusanje novinara "Politike ekspres" Miroslava Markovica, autora teksta "Curuvija docekao bombe", funkcionera Jugoslovenske levcie Slobodana Cerovica i supruge Slavka Curuvije Branke Prpe.

U novom predlogu za dopunu istrage, predatom u ponedeljak 31. oktobra, trazi se saslusanje i sefa Resora drzavne bezbednosti MUP-a Srbije Radeta Markovica, a na osnovu novoobelodanjenih dokumenata u kojima se navodi da je DB umesana u ubistvo Slavka Curuvije. Ti dokumenti su prilozeni uz predog za dopunu istrage. Povodom tih otkrica u vezi sa ubistvom njegovog brata, Jovo Curuvija je zatrazio hitan prijem kod koministra policije Bozidara Prelevica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: