Petak, 02.02.2001.

21:26

ALBANSKE DEMONSTRACIJE U SUBOTU MOGLE BI DA BUDU NASILNE

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Policija UNMIK-a o najavljenim demonstracijama u juznom delu Mitrovice ima kontradiktorne informacije, saznaje Radio B92 od zvanicnika policije UN koji je zeleo da ostane anoniman. Jedna informacija govori o mirnom obelezavanju godisnjice od pogibije devetoro Albanaca, dok druga govori o masovnim protestima koji bi mogli da poprime nasilni karakter. Pocetak nasilnog protesta mogao bi da se dogodi oko podneva, rekao je ovaj zvanicnik UNMIK policije.

Sef civilne misije UN Hans Hakerup je pozvao u petak albanske lidere u Mitrovici na postovanje u cetvrtak potpisane deklaracije o miru, kojom je predvidjeno nenasilno resavanje problema, prosirenje zone poverenja na mostu kod Ibra i povratak izbeglica. Srpsko nacionalno vece koje pojedini zvanicnici dovode u vezu sa poslednjim napadima na Albance u severnoj Mitrovici pozvalo je srpsko stanovnistvo da ne naseda na provokacije do kojih bi moglo doci tokom subotnjih protesta. Predsednik SNV Vuko Antonijevic izrazio je ocekivanje da ce KFOR nastaviti da profesionalno obavlja posao zastite svih gradjana podeljene Mitrovice, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: