Nedelja, 14.01.2001.

14:04

VUKOVIC: SRPSKA PLATFORMA - PRIVATNA INICIJATIVA KOSTUNICE

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik Izvrsnog odbora Demokratske partije socijalista Miodrag Vukovic izjavio je podgorickoj Pobjedi da platforma predsednika Savezne Republike Jugoslavije Vojislava Kostunice nije izraz politicke volje ili drzavnog stava SRJ i da nema podrsku predvidjenih najmanje 100.000 gradjana. Kako prenosi Fonet, Vukovic je rekao da se radi o Kostunicinoj privatnoj inicijativi u kojoj je previse pretpostavki.

"Vraca izbor Veca republika u skupstine republika, ali zadrzava proporcionalni princip i ide dalje, unosi unitarne elemente, jer kaze da poslanici u tom vecu nemaju imperativni mandat i treba da izrazavaju volju ne republika i skupstina koje su ih izabrale, nego volju biraca", izjavio je Vukovic. Po njegovom misljenju, to znaci "samo politicki zamotanije resenje" pretvaranja Veca republika u drugo Vece gradjana, sto je zeleo bivsi predsednik SRJ Slobodan Milosevic.

"Sto se tice razresenja vlade savezne drzave, unosi princip koji dovodi u potpuno nesiguran polozaj 'manju ferderalnu jedinicu'. Po njegovom predlogu, vlada moze biti razresena vecinom u jednom vecu, sto znaci da poslanici u Vecu gradjana, gde je vecina poslanika iz Srbije, mogu 'svaki dan' obarati Saveznu vladu", zakljucuje Vukovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: