Sreda, 03.01.2001.

16:31

NA POMOLU PREISPITIVANJE RADA SUBOTICKIH MEDIJA

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gradonacelnik Subotice, Jozef Kasa podrzao je u sredu zahtev suboticke organizacije nezavisnog Drustva novinara Vojvodine da opstinski parlament preispita rad javnih lokalnih glasila ciji je osnivac, kao i da onemoguci zaposljavanje onim novinarima koji su prekrsili profesionalni kodeks. Kako prenosi dopisnik Radija B92, zahtev Drustva novinara se, pre svega, odnosio na lokalnu Super televiziju koja je do 5. oktobra verno sluzila bivsem rezimu. Zahtevane su smene urednika srpskog programa Ljubise Stepanovica, Milenka Ilica i Smiljana Njagula, i Andree Vas, urednice madjarskog programa, kao i da se urednicima i bivsem diektoru Milutinu Mitricu uskrati pravo zaposljavanja u gradskim medijima.

Jozef Kasa je u sredu na brifingu prvi put reagovao na zahtev subotickih novinara nezavisnjaka: "Smatram apsolutno opravdanim vase zahteve, i to cemo i ispostovati".

Nezavisno drustvo novinara u Subotici smatra i da onima koji su se oglusili o novinarski kodeks nema mesta u informisanju, a od lokalnih vlasti je zahtevano i preisitivanje rada novinara koji su u nezavisnim medijima sledili trend rezimske informativne politike. Zahtevano je da se prekine i sa sufinansiranjem lokalnog nedeljnika "Dani".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: