Utorak, 02.01.2001.

13:47

TOKOM NEDELJE O MEDIJSKIM PRAVILIMA O REFERENDUMU

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Potpredsednik Socijaldemokratske partije i clan crnogorske skupstinske Radne grupe za pripremu zakonskih akata za referendum, Miodrag Ilickovic, ocekuje da ce u ovoj sedmici biti nastavljen rad na Pravilima o medijskom predstavljanju referendumske kampanje u javnim glasilima. Isticuci da je "previse ambiciozno da se ta pravila zakonski uoblice za nekoliko dana", Ilickovic je izneo misljenje da ce do kraja januara posao oko zakonskih akata za referendum biti sigurno zavrsen. Kako prenosi FoNet, on je agenciji SRNA rekao da je u pripremi Pravila o medijskom predstavljanju referendumske kampanje "apsolutno potrebno i neophodno ucesce novinara".

Skupstinska Radna grupa za pripremu zakonske infrastrukture za refrendum do sada je predsedniku parlementa Svetozaru Marovicu ponudila Predlog zakona o referendumu i jos je ostalo da mu ponudi Pravila o medijskom predstavljanju referendumske kampanje u javnim glasilima. Radnu grupu cine po dva predstavnika Demokratske partije socijalista, Socijademokratske partije i Liberalnog saveza Crne Gore, kao i po jedan predstavnik Demokratske unije Albanaca i Demokratskog saveza Albanaca. Clanovi radne grupe su i dva predstavnika Vlade Crne Gore. U radu ovog skupstinskog tela, koje je formirao predsednik parlamenta Svetozar Marovic, ne ucestvuju predstavnci dve znacajne politicke partije u Crnoj Gori, Narodne stranke i Socijalisticke narodne partije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: