Utorak, 26.12.2000.

17:30

SMENJEN KOMANDANT DRUGE ARMIJE VJ

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle sednice Vrhovnog saveta odbrane iz kabineta Mila Djukanovica je potvrdjeno da su smenjeni oficiri Druge Armije, ciju je smenu trazio crnogorski predsednik. Djukanovicev savetnik za vojna pitanja Blagoje Grahovac u izjavi za Radio Slobodna Evropa, ovim povodom kaze da su smenjeni oficiri: Milorad Obradovic, Milan Zec i Luka Kastratovic. "Zec odlazi u penziju, Obradovic i Kastratovic odlaze na druge duznosti. Bilo je velikog otpora da odu, tako da je dobijeno ono sto se moglo u ovom trenutku", rekao je Grahovac.

Komandant Druge armije Vojske Jugoslavije general pukovnik Milorad Obradovic, rekao je, medjutim, novinarima u Podgorici da on nije obavesten zvanicno o svojoj smeni i premestaju u Beograd i da ne moze to da komentarise, javlja Radio B92.

Pukovnik Miroslav Djurovic, nacelnik uprave za informisanje i moral Druge Armije kaze da ce Vojska postovati svaku odluku Vrhovnog saveta odbrane. "Mi nemamo nikakvih zvanicnih informacija o najavljenom pomeranju na drugu duznost komandanta armije. Onog trenutka kada budemo dobili zvanicnu informaciju sva sredstva informisanja ce biti o tome informisana. Tu odluku treba da donese Vrhovni savet odbrane i predsednik Kostunica", kaze Djurovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: