Subota, 25.11.2000.

16:08

PRODI: TRZISTE EU TREBA OTVORITI ZA PROIZVODE IZ SRBIJE

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik Evropske komisije Romano Prodi i potpredsednik Vlade Srbije Nebojsa Covic izjavili su da je EU uradila sve sto je obecala Srbiji i da je na redu novi tip odnosa. "Dve su tacke akcije EU - gorivo i lekovi. Vise smo razgovarali o buducnosti, rekonstrukciji srpske privrede, otvaranju evropskog trzista za domace proizvode kao i znacaju da se ubuduce radi zajedno na stvaranju uslova za investicije", rekao je Prodi nakon sto je sa Covicem posetio Rudnik "Kolubara", Termoelektarnu u Obrenovcu i apoteku "Bogdan Vujosevic" u Novom Beogradu. Kako prenosi SRNA, on je dodao je da se resenje problema moze naci u saradnji sa EU i da u takvoj saradnji svaka zemlja treba da ima svoj identitet, ali i da je potrebno ubrzati delovanje. "Otvorena su vrata Evrope i vjerujem da kroz ta vrata moze da udje i saradnja", porucio je predsednik Evropske komisije. Covic je naglasio da je EU mnogo pomogla Srbiji u "ovim teskim vremenima" i da je njihova pomoc bila brza i efikasna u obezbedjivanju elektricne energije i lekova. "Takodje smo razgovarali i kako dalje, s obzirom da je pred nama nova godina i mislim da imamo pravo na optimizam", rekao je Covic.

Novinari su u Obrenovcu imali priliku da vide cisterne mazuta koje su deo pomoci koja je pocela da stize iz Srpskog Broda, u Republici Srpskoj, u okviru programa pomoci Evropske unije Srbiji. Prema tom programu, Unija ce isporuciti 57.000 tona mazuta za toplane i elektrane u Srbiji. Svakog dana u Srbiju ce dolaziti oko 120 cisterni, po 40 cisterni u Beograd i Obrenovac, 20 u Nis, pet u Pirot i u druge gradove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: