Nedelja, 05.11.2000.

19:08

PICULA: KOSTUNICA BI TREBALO DA SE IZVINI HRVATSKOJ

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Hrvatski sef diplomatije Tonino Picula izjavio je da Hrvatska nije gurnuta u drugi plan cinom pruzanja finansijske pomoci medjunarodne zajednice Srbiji, objavljuje u nedelju zagrebacki "Vecernji list", a prenosi Beta. "Medunarodna zajednica je u Bijaricu pripremila 'zimnicu' za Srbiju, jer je Srbija potpuno devastirana zemlja. No, ne treba se plasiti da ce taj novac limitirati finansijsku komunikaciju Hrvatske i medjunarodne zajednice", rekao je Picula i dodao da ce i Hrvatska pruziti humanitarnu pomoc Srbiji pre zime.

Picula je takodje rekao da je samit zamalja jugoistocne Evrope u Zagrebu "sjajna prilika" da se predsednik SR Jugoslavije Vojislav Kostunica "izvini Hrvatskoj". "Na koji ce nacin on to uciniti, koju ce priliku za to izabrati, ostaje na njemu. Mi ocekujemo da ce jugoslavenski predsjednik apsolvirati i to ozbiljno breme koje nosi na svojim ledjima", rekao je Picula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: