Četvrtak, 02.11.2000.

17:27

OTVORENA MOGUCNOST PRIJEMA SRJ U MMF?

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Savetnik predsednika Jugoslavije za ekonomska pitanja Dragana Djuric rekla je na konferenciji za novinare da je pored prijema SRJ u Ujedinjene Nacije u toku medjunarodna aktivnost na regulisanju clanstva nase zemlje i u drugim svetskim i evropskim organizacijama, javlja B92. Ostvareni su kontakti sa Medjunarodnim monetarnim fondom i Svetskom bankom, a predstavnici regionalne organizacije SECI takodje su izrazili spremnost da prime SRJ u punopravno clanstvo rekla je Dragana Djuric.

Odgovarajuci na pitanje kako prevazici pat poziciju u ekonomskim odnosima Srbije i Crne Savetnik predsednika Jugoslavije za ekonomska pitanja Dragana Djuric je na konferenciji za novinare izrazila optimizam u pogledu medjusobne saradnje Beogarad i Podgorice."Odnosi sa Crnom Gorom su nesto poboljsani i posle prijema SRJ u UN ce, nadam se, biti mnogo vise kooperativnosti i ti ce se problemi regulisati na nacin koji bi zadovoljavao obe jedinice", ocenila je Dragana Djuric i dodala: "Koliko sam mogla da vidim iz razgovora sa ljudima koji ce biti na kljucnim mestima, njih za sada ne brine ova situacija, a mislim da ce biti i bolja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli: